<
НОВИНИ ДНЯ: ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Українівсі новини дня
Політика
Світ
19.03.2023 356

"Це виправдано": Байден висловився про ордер на арешт Путіна

Президент США вважає рішення суду дуже вагомим аргументом.

5abf9a083c1145d74ed2ce0d4a4c792e_19.03.23

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що рішення Палати досудового провадження II Міжнародного кримінального суду про видачу ордера на арешт президента Росії Володимира Путіна є виправданим. Пише ТСН. 

Про це пише CNN.

"Я думаю, що це виправдано", — сказав американський президент.

Джо Байден вважає рішення суду "дуже вагомим аргументом". Президент США також зазначив, що Володимир Путін "явно скоїв воєнні злочини".

Нагадаємо, що 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженого президента Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Суд заявляє, що Путін несе відповідальність за воєнний злочин незаконної депортації дітей з окупованих територій України.

"Є розумні підстави вважати, що Путін несе індивідуальну кримінальну відповідальність за вищезгадані злочини та за його нездатність здійснювати належний контроль над цивільними та військовими підлеглими", — заявив МКС.

Уповноважена з прав дитини Марія Олексіївна Львова-Бєлова також несе відповідальність за депортацію українських дітей. Ордери на арешт видали на підставі заяв, які подали прокурори МКС 22 лютого 2023 року.

Міноборони України створює підрозділ з міжнародного права для розслідування воєнних злочинів Росії.

Його утворять при Департаменті юридичного забезпечення. Підрозділ допомагатиме Офісу генпрокурора, Міністерству юстиції України та міжнародним інституціям.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Це виправдано": Байден висловився про ордер на арешт Путіна 5.00 5 1
Політика / Світ
19.03.2023 356
Еще материалы раздела «Світ»