НОВИНИ ДНЯ: Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощівсі новини дня
Бізнес
Економіка
18.03.2023 410

МВФ схвалив зміну правил для кредиту Україні

Міжнародний валютний фонд (МВФ) оголосив про внесення змін до своєї політики фінансових гарантій, що дозволить схвалювати нові кредитні програми для України.

Про це йдеться на сайті МВФ.

Зміни застосовуються в ситуаціях виключно високої невизначеності, пов'язаних з екзогенними потрясіннями, які є поза контролем влади країни та створюють вищі, ніж зазвичай, ризики.

Раніше правила Фонду не дозволяли надавати неекстрені кредити країнам, які зіткнулися з великою невизначеністю в результаті війни або стихійних лих. Однак, згідно з оголошенням МВФ, оновлення правил відкриє шлях до надання кредитів, дозволяючи офіційним двостороннім кредиторам та донорам надавати попередні гарантії погашення МВФ та списання боргу країні-позичальнику.

Ці зміни повинні усунути основні бар'єри для отримання таких кредитів.

Оценка материала:

5.00 / 1
МВФ схвалив зміну правил для кредиту Україні 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
18.03.2023 410
Еще материалы раздела «Економіка»