НОВИНИ ДНЯ: В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експертвсі новини дня
18.03.2023 399

«Зернову угоду» продовжили ще на чотири місяці

Україна досягла домовленостей з Туреччиною та ООН про продовження зернової угоди на 120 днів.

Про це міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков написав у Facebook.

«Вдячний Генеральному секретареві Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррешу та президенту Туреччини Реджепу Ердогану, а також усім країнам-партнерам за спільні зусилля для продовження дії документа (зернової угоди - ред.) ще на 4 місяці», - заявив міністр.

За його словами, таке продовження означає, що Україна буде і надалі експортувати агропродукцію через три морські порти.

Кубраков зазначив, що з 1 серпня 2022 року вже 25 мільйонів тонн агропродукції було відправлено на потреби світу.

«Водночас головним викликом є прискорення інспекційних перевірок у Туреччині. Це дозволить світу отримати ще більше української агропродукції. Також продовжуємо роботу з приєднання до зернової ініціативи портів Миколаївської області та розширення номенклатури вантажів», - додав чиновник.

При цьому продовження зернової угоди підтвердив і Ердоган.

«Я хотів би поділитися зі світовою громадськістю новинами про Чорноморський коридор. З сьогоднішнього дня закінчувалася дія угоди про зерновий коридор. У результаті переговорів з обома сторонами (Україною та Росією - ред.) ми продовжили терміни. Стабільність документа життєво важлива», - зазначив президент Туреччини.

Оценка материала:

5.00 / 1
«Зернову угоду» продовжили ще на чотири місяці 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
18.03.2023 399
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»