НОВИНИ ДНЯ: Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьманивсі новини дня
Політика
Європа
19.03.2023 352

Санду вкотре засудила війну Кремля в Україні: "Молдова ніколи не буде на боці вбивць"

Лідерка додала, що Кишинів заявляв про спроби Росії втрутитися у внутрішні справи її країни.

00feb9a9bb20fa4bdfa112d796c836c5_19.03.23

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що її країна ніколи не буде "на боці вбивць". Саме тому Кишинів підтримує та надалі буде підтримувати Україну. Пише ТСН. 

Про це Санду сказала в інтерв’ю телеканалу Moldova 1.

"Молдовани ніколи не були і не будуть на боці вбивць. Ми засудили агресію Росії проти України з першого дня війни", - зауважила президентка.

За словами молдовської лідерки, Кишинів заявляв про спроби Кремля повалити конституційний лад у Молдові.

"Коли у нас з'явилися переконливі докази того, що вони (РФ - Ред.) намагаються повалити владу в Кишиневі, демократично обрану громадянами Молдови, тоді ми вийшли і виступили публічно, щоб наш народ знав, хто наші друзі, а хто наші вороги", - зауважила вона.

Президентки наголосила, що її країна шукає ресурси для свого розвитку у Румунії, ЄС, США та Японії. Кремль країні  не допомагає.

"Скільки грошей прийшло з Кремля на ремонт дитячих садків, шкіл і лікарень? Жодної копійки не прийшло. Ось звідки походить шантаж і війна", - заявила Санду.

Нагадаємо, Мая Санду заявляла, що не бачить небезпеки війни в Молдові, поки Україна стримує агресію Росії. Втім, Москва все ще намагається дестабілізувати ситуацію в її країні. також президентка Молдови висловила свою підтримку українському народу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Санду вкотре засудила війну Кремля в Україні: "Молдова ніколи не буде на боці вбивць" 5.00 5 2
Політика / Європа
19.03.2023 352
Еще материалы раздела «Європа»