<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
19.03.2023 421

НБУ зобов’язав українські банки та філії іноземних банків виявляти зв’язки клієнтів з Росією

Національний банк зобов’язав українські банки та філії іноземних банків виявляти та документувати інформацію про зв’язки клієнтів та їх контрагентів із державою, що здійснює збройну агресію проти України.

1159_1_id61751_1300x867_36_650x410_19.03.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НБУ.

"Збір та документування зазначеної інформації сприятиме підвищенню прозорості щодо клієнтів банків, які мають зв’язки із державою-агресором, та виявленню прихованої присутності держави-агресора на українському ринку", - йдеться в повідомленні.

Постановою визначено категорії клієнтів, стосовно яких банк банки України та філії іноземних банків в Україні зобов’язані виявляти та документувати таку інформацію, та обсяг відповідної інформації за кожною категорією.

НБУ також має право звернутися до банку з окремим запитом для отримання відомостей про виявлені банком зв’язки клієнтів та їх контрагентів із державою-агресором.

Нагадаємо, НБУ с спростував можливість близьких до Путіна російських олігархів продати свої частки в "Сенс Банку" (раніше - Альфа-банк).

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ зобов’язав українські банки та філії іноземних банків виявляти зв’язки клієнтів з Росією 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
19.03.2023 421
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»