<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний переліквсі новини дня
Політика
Світ
20.03.2023 630

З Росії не знімуть санкції без арешту Путіна, - ексчиновник Держдепу США

Росія не зможе вийти з-під санкцій, якщо ордер на арешт диктатора Володимира Путіна не буде виконано.

_putin_gettyimages_1246955799_650x410_20.03.23

Як повідомляє РБК-Україна, про це в коментарі The New York Times заявив колишній посол з особливих доручень, який очолював Управління глобального кримінального правосуддя в Держдепартаменті США, Стівен Рапп.

За його словами, рішення Міжнародного кримінального суду про ордер на арешт зробило Путіна ізгоєм.

"Якщо він (Путін, - ред.) подорожує, він ризикує бути заарештованим. Це ніколи не зникне", - зазначив Рапп.

Він додав, що Путін все ж таки має постати перед судом, оскільки в іншому випадку Росія може не розраховувати на зняття накладених на неї обмежень.

"Або Путін стане перед судом у Гаазі, або він буде все більше і більше ізольований і помре з цим тягарем над головою", - уточнив ексчиновник Держдепу.

Нагадаємо, вчора, 17 березня, Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна, оскільки він винний у депортації українців.

Пізніше стало відомо, що таке рішення МКС може значно обмежити можливість диктатора виїжджати за кордон, оскільки у 123 країнах його можуть заарештувати.

Оценка материала:

5.00 / 1
З Росії не знімуть санкції без арешту Путіна, - ексчиновник Держдепу США 5.00 5 1
Політика / Світ
20.03.2023 630
Еще материалы раздела «Світ»