<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Європа
20.03.2023 428

Польща зведе військову базу біля кордону з Калінінградською областю

У Польщі планують звести військову базу в місті Олецько, яке знаходиться поблизу кордону з Калінінградською областю РФ.

_blashchak_gettyimages_1458021528__1__650x410_20.03.23

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на Wprost, про це заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

"У мене для вас дуже хороші новини, дуже хороша інформація. Наприкінці цього року в Олецько буде створено військову частину. Військова частина в Олецько означає безпеку для мешканців самого міста, а також для всього воєводства… Військова частина - це завжди благо для місцевої спільноти", - зазначив Блащак.

За його словами, вже у квітні розпочнеться зведення військової бази. Її планують збудувати швидко.

Він також наголосив, що особовий склад, який розташовуватиметься на території військової частини, увійде до першої вармінської артилерійської бригади.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що НАТО планує розмістити до 300 тисяч солдатів на східному фланзі. Це зроблять на тлі загрози у вигляді Росії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Польща зведе військову базу біля кордону з Калінінградською областю 5.00 5 1
Політика / Європа
20.03.2023 428
Еще материалы раздела «Європа»