<
НОВИНИ ДНЯ: Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істерицівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.03.2023 498

Вчені виявили останки давної тварини, старішої за динозаврів

Знайдені останки не є прикладом земноводного предка іхтіозавра.

f0f76d4f870b9936278ac87c904cd708_20.03.23

Палеонтологи знайшли останки іхтіозавра на острові Шпіцберген. Згодом їх привезли до Музею природознавства при Університеті Осло для подальшого дослідження та вивчення.

Про це пише HeritageDaily. Пише ТСН. 

Дослідження та вивчення утворень дозволило виявити кістляву рибу та химерні "крокодилоподібні" кістки амфібій. Окрім цього останки іхтіозавра, а саме 11 зчленованих хвостових хребців у відкладеннях вапняку. Однак вони виявилися занадто "старими" для існування цих давніх тварин.

Палеонтологи також дослідили навколишні породи. Результати підтвердили, що вік скам'янілостей приблизно два мільйони років після масового вимирання наприкінці Пермського періоду. Якщо врахувати орієнтовні часові межі еволюції вимерлих морських рептилій, це відсуває походження і ранню появу іхтіозаврів до початку епохи динозаврів.

Іхтіозаври — це мезозойські великі вимерлі морські рептилії.

Нагадаємо, група міжнародних дослідників заявила, що їм вдалося знайти морську рептилію, схожу на рибу-меч. Рептилія жила приблизно 100 млн років тому, довжина її черепа досягала метра.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вчені виявили останки давної тварини, старішої за динозаврів 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
20.03.2023 498
Еще материалы раздела «Суспільство»