<
НОВИНИ ДНЯ: Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Times  Допоможе виграти війну чи просто її подовжить: Зеленський про роль допомоги США  Включно з ATACMS: коли США можуть відправити зброю Україні – відповідь сенатора  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де чекати зниження температури  Коли надійде до України допомога США: генерал назвав ймовірні сценарії  США схвалили військову допомогу Україні: у Кремлі вибухнули погрозами Вашингтону  Без істотних опадів та до +15°С: прогноз погоди по Київщині на 22 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
21.03.2023 363

Контрнаступ ЗСУ: експерт пояснив, чи буде задіяно “необстріляних бійців”

Під час військових навчань підрозділів для контрнаступу організовується їхня взаємодія для виконання контактного бою в різних умовах місцевості.

8997ca7d11366df442f891bcd7682320_21.03.23

Серед бійців, які проходять вишкіл за кордоном і стануть основою угруповання ЗСУ для контрнаступу, можуть бути люди з бойовим досвідом. Пише ТСН. 

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов у своєму відеоблозі.

За його словами, українських військовослужбовців, які проходять вишкіл за кордоном не можна називати “необстріляними бійцями”, оскільки під час цього навчання їх саме “обстрілюють” та “обкатують”, щоб організувати взаємодію в ході виконання контактного бою в різних умовах місцевості.

“Це не так, як було в перші місяці війни, коли набирали і відправляли на фронт, бо треба було затикати діри і рятувати становище, коли російські війська наступали зі всіх боків, а ми відбивалися, як могли. Це добре навчене військо, яке має великі шанси на успіх”, - наголосив Жданов.

Окрім того, експерт зауважив, що до угруповання, яке здійснюватиме контрнаступ, можуть потрапляти люди з бойовим досвідом, які пройшли війну.

“Вони могли бути призначені з частин, які діють на фронті, на навчання за кордоном. Після повернення з навчання їх відправляють не в їхні частини, а в склад новоутвореної бригади в складі контрнаступального угруповання”, - пояснив він.

Нагадаємо, раніше військовий експерт Олег Жданов припустив, що контрнаступ України може розпочатися у травні, а до того часу війна буде позиційною.

Оценка материала:

5.00 / 1
Контрнаступ ЗСУ: експерт пояснив, чи буде задіяно “необстріляних бійців” 5.00 5 1
Політика / Україна
21.03.2023 363
Еще материалы раздела «Україна»