<
НОВИНИ ДНЯ: Критична демографічна ситуація: що хочуть запропонувати українцям, щоб зросла народжуваність  Спека чи зливи: що чекати від літа-2024   Командувач Нацгвардії: для окупації Харкова ворогу потрібні роки  Корисна і соковита шаурма: як приготувати смачний перекус вдома  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Нафтопереробка в РФ впала до майже річного мінімуму через дронові атаки, - Bloombergвсі новини дня
Політика
Україна
20.03.2023 303

Весняний російський наступ в Україні вичерпує себе - ISW

Очікуваний весняний наступ російських сил в Україні, вірогідно, завершується, не призвівши до суттєвих зрушень.

Про це йдеться у аналізі вашингтонського аналітичного центру Інститут вивчення війни.

“Російський весняний наступ, вірогідно, доходить до своєї кульмінації”, - стверджує ISW.

Зазначається, що Росія залучила до наступу в Україні близько 300 тис. мобілізованих, однак все одно не змогла досягти поставлених цілей.

“Дуже маловірогідно, що виділення під час наступних хвиль мобілізації додаткових сил дозволить досягти цього року інших результатів. Тому Україна має високі шанси захопити ініціативу та розпочати контрнаступ на критичних напрямках фронту”, - наголошується у аналізі.

На переконання дослідників, Україна таким чином вже найближчим часом може провести локальний контрнаступ на південному заході Бахмута.

Оценка материала:

5.00 / 1
Весняний російський наступ в Україні вичерпує себе - ISW 5.00 5 1
Політика / Україна
20.03.2023 303
Еще материалы раздела «Україна»