НОВИНИ ДНЯ: Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяцівсі новини дня
Політика
Світ
20.03.2023 389

Країни НАТО повинні наростити видобуток, щоб стабілізувати енергоринок та гарантувати підтримку України – норвезький парламентар

Відповідаючи на питання про загрозу послаблення підтримки України західними суспільствами у зв'язку з високими цінами на енергоресурси та прив'язкою даної проблеми до війни РФ проти України, депутат парламенту Норвегії член Робочої партії, що входить до складу норвезького уряду, Пер Відар Шолмуен заявив, що нарощування видобутку - це і рішення проблеми і спільна відповідальність країн НАТО, які мають відповідні спроможності.

Таку заяву норвезький парламентар зробив у коментарі Guildhall. 

"Країни НАТО мають збільшити видобуток нафти і газу для зниження цін на енергоресурси в короткостроковій перспективі. Я вважаю, що це відповідальність як Норвегії, так і інших країн-виробників, членів НАТО у яких є спроможність", - заявив норвезький парламентар.

"Для зниження цін у короткостроковій перспективі ми повинні виробляти якнайбільше енергії, збільшувати енергоефективність якнайбільше, швидко будувати інфраструктуру для нових джерел. Народ Норвегії стоїть пліч-о-пліч з Україною і ми продовжуватимемо робити все, що в наших силах, щоб стабілізувати ціни на європейському енергетичному ринку та підтримати Україну в її боротьбі проти російської агресії", - підсумував Пер Відар Шолмуен.

Раніше американський сенатор-республіканець від штату Аляска Ден Салліван заявив про те, що Сполучені Штати Америки не повинні обмежувати внутрішній видобуток енергоресурсів, оскільки така політика робить США вразливими перед геополітичними противниками, зокрема перед Росією та Китаєм.

У свою чергу, в німецькому Бундестазі представник коаліційної Соціал-Демократичної партії Крістіан Клінк заявив, що нарощування видобутку нафти Канадою в ході протидії енергетичній кризі, ймовірно, допомогло б знизити ціни не енергоресурси.

Оценка материала:

5.00 / 2
Країни НАТО повинні наростити видобуток, щоб стабілізувати енергоринок та гарантувати підтримку України – норвезький парламентар 5.00 5 2
Політика / Світ
20.03.2023 389
Еще материалы раздела «Світ»