НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
21.03.2023 488

У Києві від 26 березня зменшиться комендантська година: начальник КМВА підписав наказ

Комендантська година триватиме від 00:00 до 05:00 щодня.

63401989dc0181edad600eda508e966e_21.03.23

Начальник Київської міської військової адміністрації підписав наказ про зміну комендантської години в місті Києві від 26 березня 2023 року. Пише ТСН. 

Згідно з документом, комендантська година діятиме від 00:00 до 05:00 щодня.

Про це повідомляє пресслужба КМВА.

"Київська міська військова адміністрація методично і систематично вживає усіх можливих заходів для покращення життя мешканців Києва з урахуванням усіх заходів безпеки. Зменшення тривалості комендантської години стало наступним послідовним рішенням після удосконалення системи інженерних загороджень у столиці. Але і на цьому ми не зупиняємося. Невдовзі очікуйте нових змін, які дозволять зробити життя киян та гостей міста більш комфортним і цивілізованим. Настільки, наскільки зараз дозволяє війна і безпекова ситуація. Ми враховуємо усі гарантії захисту населення, забезпечення організації стабільної життєдіяльності Києва та сприяння виконання бойових чи службових завдань ЗСУ і правоохоронців, можливість виконувати оборонні заходи, службові, бойові завдання", - наголосив начальник КМВА Сергій Попко.

Зазначимо, що під час комендантської години забороняється перебувати на вулиці та в інших громадських місцях, а також переміщатися транспортом або пішки. Якщо в заборонений час людина перебуває на вулиці, то комендантський патруль має право затримати її і перевірити у неї наявність документів, встановити причину порушення комендантської години.

В разі потреби може бути проведений огляд речей, транспортного засобу та навіть помешкання затриманого. Якщо затриманий чинить опір або не виконує законні вимоги комендантського патруля, то до такої особи можуть застосувати фізичну силу чи (в крайньому разі) вогнепальну зброю.

"Виходити на вулицю дозволено лише для того, щоб дійти до найближчого укриття під час повітряної тривоги. Наголошуємо, чітко та неухильно дотримуйтеся вимог щодо порядку дій у разі отримання сигналу про загрозу повітряних ударів. З отриманням сигналу про повітряну небезпеку негайно прямуйте в найближчі укриття навіть у комендантську годину", - наголосили у КМВА.

Нагадаємо, Україна у ніч проти 26 березня перейде на літній час: стрілки годинника треба перевести на годину вперед.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Києві від 26 березня зменшиться комендантська година: начальник КМВА підписав наказ 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
21.03.2023 488
Еще материалы раздела «Столиця»