НОВИНИ ДНЯ: Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
Політика
Україна
22.03.2023 573

Які дії Генштабу ЗСУ викликали приємне здивування: військовий експерт дав відповідь

Олег Жданов розповів, що найбільше його вразили на початку війни контрудар у районі Макарова та розгром танкової армії під Броварами.

8997ca7d11366df442f891bcd7682320_22.03.23

Військовий експерт Олег Жданов розповів, які дії Генштабу ЗСУ вразили його найбільше та пояснив чому. Пише ТСН. 

"Мені більше цікавий перший період війни, коли ситуація виглядала вкрай безнадійною. А в результаті ми не лише вистояли, але ще й примудрилися завдати величезної поразки російським військам", — сказав експерт на своєму YouTube-каналі.

Жданов уточнив, що найбільше його вразили контрудар у районі Макарова та розгром танкової армії під Броварами.

  • Перше – це контрудар у районі Макарова. Коли росіяни взагалі не уявляли, що Збройні сили України в змозі проводити такі дії. Для них це був просто шок. Ось у районі Макарова цей контрудар дуже сильно підрізав сили, що стояли в районі Бучі, Ірпеня, Ворзеля – ось ця стрілочка російських військ", — зазначив він.
  • Друге – як ми загнали знамениту гвардійську танкову армію в районі Броварів до лісового масиву. І танкова армія змушена була пересуватися лише просіками. А ви ж знаєте, що у лісі всі просіки – лише паралельно та перпендикулярно. І наша артилерія ганяла цю танкову дивізію вздовж і впоперек цими просіками", — зазначив він.

Жданов підкреслив, що ЗСУ настільки сильно знизили морально-бойовий дух російських солдатів, що там стався курйозний випадок, який увійде ще в історію, і буде в усіх підручниках.

"Коли командир полку намагався змусити солдатів вишикуватися в колону і повернутися до бою, то механік-водій взяв і переїхав командира полку танком. Його потім у важкому стані доправили до Білорусі. Не знаю, як склалася його подальша доля: вижив, не вижив. Та це й неважливо. Але сам факт. І другий момент, що командувача першої танкової армії було знято з посади за необґрунтовані втрати. Тобто ми почали громити першу танкову армію там у лісах під Броварами, загнавши їх у лісовий масив", — розповів він.

Ось ці рішення Генштабу, за словами Жданова, викликали приємне здивування.

"Це ж не просто так вони (російські війська – ред.) туди заїхали. Це ж треба було створити такі умови, щоб російські війська пішли саме в тому напрямку", — наголосив експерт.

Жданов відзначив також Ізюмську та Херсонську операції. "Але, на мою думку, їх вже розклали по кісточках і по поличках...", — резюмував він.

Оценка материала:

5.00 / 3
Які дії Генштабу ЗСУ викликали приємне здивування: військовий експерт дав відповідь 5.00 5 3
Політика / Україна
22.03.2023 573
Еще материалы раздела «Україна»