<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Світ
22.03.2023 529

Туреччина призупинила транзит підсанкційних товарів до Росії - Reuters

Анкара дала Європейській комісії усні запевнення у тому, що з 1 березня товари не переправлятимуться на територію Росії.

527fc94336498093ff38b754f9833b78_22.03.23

На тлі посилення тиску США та Європи на Анкару, Туреччина цього місяця призупинила транзит до Росії товарів, що підпадають під санкції Заходу. Пише ТСН. 

Про це інформує Reuters .

У повідомленні йдеться, що уряд Туреччини передав компанітранзи ям список заборонених іноземних товарів і доручив їм не переправляти їх до Росії з 1 березня.

Голова Стамбульської асоціації експортерів чорних та кольорових металів Четін Текделіоглу заявив, що будь-які товари із цього списку заблоковані для ввезення з Росії незалежно від країни походження.

Натомість офіційний зазначає, що Анкара дала Європейській комісії усні запевнення у тому, що з 1 березня товари не переправлятимуться на територію Росії, якщо на них поширюються санкції та експортний контроль ЄС, США чи Великобританії.

Зазначимо, через вторгнення РФ в Україну західні країни запровадили рекордні санкції проти Москви. Утім, це не завадило Туреччині залишити відкритими канали постачання. У відповідь Вашингтон минулого місяця попередив про експорт хімікатів, мікрочіпів та інших продуктів, які можуть бути використані Москвою у військових цілях.

"Член НАТО Анкара прагнула збалансувати свої добрі стосунки як з Москвою, так і з Києвом за умов війни. Вона принципово виступає проти санкцій, але заявляє, що в Туреччині їх не вдасться обійти, і що ніяка продукція, що поставляється, не може бути використана російськими військовими", - йдеться у повідомленні.

Зважаючи на "серйозні попередження" західних урядів, це була "можливість" уникнути конфронтації з ЄС, куди половина турецького експорту потрапляє в рамках єдиного митного союзу, заявив журналістам Текделіоглу.

"Був список обмежень на реекспорт із зон вільної торгівлі до Росії з березня, і було надано вказівку", - сказав він.

Напередодні стало відомо, що Туреччина більше не обслуговуватиме літаки Airbus і Boeing, якими користуються російські та білоруські компанії. Відповідне рішення ухвалили в турецькому Міністерстві митниці й торгівлі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Туреччина призупинила транзит підсанкційних товарів до Росії - Reuters 5.00 5 1
Політика / Світ
22.03.2023 529
Еще материалы раздела «Світ»