НОВИНИ ДНЯ: На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тижденьвсі новини дня
Політика
Україна
22.03.2023 597

Мінкульт офіційно посилив правила виїзду за кордон для артистів

Міністерство культури та інформаційної політики офіційно підтвердило посилення правил виїзду за кордон для чоловіків-артистів.

_ukrayini_gettyimages_694791094_5_650x410_22.03.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Мінкульту.

В ній йдеться про те, що МКІП може сприяти у виїзді за кордон лише тим артистам та митцям, які мають на руках військово-облікові документи.

"Для запобігання випадкам зі зловживанням, таких, наприклад, як з Андрієм Щегелем і режисером Тарасом Голубковим, Мінкультури разом з правоохоронними органами було змушене ініціювати посилення вимог для виїзду за кордон чоловіків призовного віку", - пояснили в Мінкульті.

Там наголосили, що такі документи мають бути у кожного чоловіка призовного віку, а їх відсутність є порушенням законодавства.

Нагадаємо, що таке рішення було прийняте після скандальної заяви коміка Андрія Щегеля, який втік в Туреччину, скориставшись дозволом Мінкульту на виїзд.

Оценка материала:

5.00 / 2
Мінкульт офіційно посилив правила виїзду за кордон для артистів 5.00 5 2
Політика / Україна
22.03.2023 597
Еще материалы раздела «Україна»