<
НОВИНИ ДНЯ: З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експертвсі новини дня
Політика
Україна
22.03.2023 381

Передача МіГів ЗСУ може підштовхнути партнерів до F-16, - Ігнат

Передача МіГів Україні не змінить ситуацію "в небі", однак може підштовхнути наших союзників до винищувачів F-16.

Про це розповів речник Повітряних сил України Юрій Ігнат в матеріалі РБК-Україна "Не тільки МіГи. Які літаки потрібні Україні, щоб перемогти Росію у небі"

"МіГ сам по собі - це застарілий винищувач. Загалом застарілим можна назвати весь авіаційний парк українських ВПС. Літаки дісталися Україні у "спадок" від Радянського Союзу, адже сам МіГ - це розробка сімдесятих років. Постачання такого типу літаків, безумовно, не змінить ситуацію "в небі", але може посилити українську авіацію", - зауважив Ігнат.

Як відзначив речник Повітряних сил, можливо деякі з винищувачів можна буде поставити в стрій, деякі ж - ні, однак в цілому це посилить обороноздатність нашої авіації.

За словами Ігната, заяви про передачу МіГів є й психологічним фактором.

"Це може бути крок для того, щоб підштовхнути наших партнерів до F-16", - пояснив Ігнат.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що Польща найближчими днями передасть Україні винищувачі МіГ-29. Мова йде про перші чотири літаки. Тим часом радник міністра оборони України Юрій Сак закликав Болгарію взяти приклад з Варшави та передати ЗСУ свої винищувачі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Передача МіГів ЗСУ може підштовхнути партнерів до F-16, - Ігнат 5.00 5 2
Політика / Україна
22.03.2023 381
Еще материалы раздела «Україна»