НОВИНИ ДНЯ: В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхивсі новини дня
Політика
Україна
23.03.2023 1850

Зеленський затвердив відзнаку "Місто-герой України": як вона виглядатиме

Президент України Володимир Зеленський затвердив положення про почесну відзнаку "Місто-герой України" та її малюнок.

t_mev_zelenskiy_official_650x410_23.03.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідний указ глави держави.

"Почесна відзнака "Місто-герой України" встановлена, щоб відзначити подвиг, масовий героїзм і стійкість громадян, виявлений у захисті своїх міст під час відсічі збройної агресії іншої держави проти України. Присвоєння почесної відзнаки проводиться указом президента України", - йдеться в документі.

Місту, якому присвоєно почесну відзнаку, вручаються основа верхівки древка прапора міського населеного пункту та стрічка почесної відзнаки.

Основа верхівки древка виготовляється зі сплавів міді з гальванічним покриттям у формі циліндра, прикрашеного рельєфним рослинним орнаментом з припаяною до нього прямокутною пластиною. На пластині рельєфні написи: "МІСТО-ГЕРОЙ УКРАЇНИ ________________________" і "УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № _________".

Стрічка почесної відзнаки шовкова муарова, зі смужками синього і жовтого кольорів. Кінці стрічки прикрашено золотавими китицями.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло про те, що президент України Володимир Зеленський посмертно присвоїв Дмитру Коцюбайлу "Да Вінчі" відзнаку "Хрест бойових заслуг".

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський затвердив відзнаку "Місто-герой України": як вона виглядатиме 5.00 5 2
Політика / Україна
23.03.2023 1850
Еще материалы раздела «Україна»