НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Україна
23.03.2023 481

Пілоти "вичавлюють максимум" із того, що є: яких літаків зараз терміново потребує Україна

Нещодавнє випробування українських льотчиків у США показало, що їх можна навчити менше ніж за пів року.

1e6baa3a081409dcb955fa6246140f3d_23.03.23

Повітряні сили потребують сучасних багатоцільових літаків, які здатні виконувати більш широкий спектр завдань, ніж стара радянська техніка, яка є зараз на озброєнні. Пише ТСН. 

Про це розповів начальник авіації командування Повітряних сил ЗС України бригадний генерал Сергій Голубцов, передає CNN.

За його словами, зараз українські пілоти "вичавлюють максимум зі свого парку радянських часів, який скорочується".

"На даний момент ми не говоримо про якийсь конкретний тип, а зосереджуємося на технічних характеристиках. Ми розглядаємо літаки, які можуть використовувати такі ж боєприпаси і мати такі ж характеристики, як, наприклад, F-16", - сказав Голубцов.

Він запевнив, що Україна має можливості зберігати та захищати свою авіацію. Також Голубцов додав, що нещодавнє випробування українських льотчиків у США показало, що їх можна навчити менше ніж за пів року.

Нагадаємо, в командуванні Повітряних сил вважають, що передавання МіГів Україні може підштовхнути союзників і до F-16.

Оценка материала:

5.00 / 2
Пілоти "вичавлюють максимум" із того, що є: яких літаків зараз терміново потребує Україна 5.00 5 2
Політика / Україна
23.03.2023 481
Еще материалы раздела «Україна»