НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Україна
22.03.2023 1971

Українські військові вразили американців швидкістю опанування Patriot

Група українських військових, яка пройшла навчання на системі ППО Patriot у США, вразила американських інструкторів тим, як швидко вони опанували цю систему.

Про це повідомляє телеканал СNN, журналістів якого було запрошено на навчання українських воїнів у Форт Сілл, штат Оклахома.

Зазначається, що 65 українських військових проходили інтенсивний курс тренувань протягом 10 тижнів під керівництвом інструкторів армії США на базі у Форт Сілл.

Чиновники та інструктори США зауважили, що в ході навчань українці настільки швидко опанували основи системи Patriot, що їм дали додаткову інтенсивну підготовку, яка рідко доступна їхнім американським колегам, які пройшли той же курс.

«Наша оцінка полягає в тому, що українські солдати вражають та дуже швидко навчаються завдяки їхнім широким знанням у сфері протиповітряної оборони та досвіду в зоні бойових дій», — сказав бригадний генерал Шейн Морган, який виконує обов'язки командувача Форт Сіллом.

За словами офіційних осіб, українські чоловіки та жінки віком від 19 до 67 років тренувалися з 7 ранку до 6 вечора шість днів на тиждень протягом 10 тижнів. Багато хто з них був кваліфікованим інженером до війни, всі вони були відібрані українськими воєначальниками для навчання у США.

«Я думаю, що тільки завдяки їхньому бойовому досвіду вдома вони змогли дуже легко засвоїти речі – це найкраще, що я бачив досі, а я тренував безліч (військових з інших – ред.) країн», - сказав один з американських інструкторів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українські військові вразили американців швидкістю опанування Patriot 5.00 5 1
Політика / Україна
22.03.2023 1971
Еще материалы раздела «Україна»