<
НОВИНИ ДНЯ: Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалютавсі новини дня
Політика
Україна
23.03.2023 573

"Укроборонпром" відправив ЗСУ першу партію нових артилерійських снарядів

Україна налагодила виробництво 122-мм артилерійських снарядів. Першу партію боєприпасів вже відвантажили для Збройних сил.

1___6209_650x410_23.03.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони України.

Цей тип снаряду використовується українською артилерією при роботі з причіпними гаубицями Д-30 та САУ 2С1 "Гвоздика", дальність яких понад 15 кілометрів.

"Укроборонпром" налагодив виробництво снарядів за кордоном у кооперації з країною НАТО. Перед тим, як отримати замовлення від Міноборони, "Укроборонпром" провів низку випробувань.

"Характерно, що кількість осколків значно перевищує осколковість штатного радянського зразка", - йдеться у повідомленні.

Це вже третій снаряд українського виробництва, який роблять спільно з країною НАТО.

Нагадаємо, раніше в "Укроборонпромі" повідомили, що вперше за весь час незалежності Україна запустила виробництво 125-мм снарядів для танкової гармати.

Пізніше в "Укроборонпромі" пояснили, що поки боєприпаси виготовляються за кордон з міркувань безпеки, але після війни потужності перенесуть в Україну.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Укроборонпром" відправив ЗСУ першу партію нових артилерійських снарядів 5.00 5 1
Політика / Україна
23.03.2023 573
Еще материалы раздела «Україна»