НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негодувсі новини дня
Політика
Європа
24.03.2023 1421

Тепер тільки румунська. Санду підписала закон про мову в Молдові

22 березня, в Молдові ввійшов в силу закон про визнання румунської мови - державною.

gettyimages_1162345970_2_650x410_24.03.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента Молдови Майї Санду.

"Сьогодні я ввела в силу Закон, який підтверджує історичну та незаперечну істину: державною мовою Республіки Молдова є румунська", - заявила Санду.

За її словами, румунська мова повинна і може стати каталізатором консолідації суспільства. А для цього всі громадяни Молдови повинні її поважати, вивчати та розмовляти нею.

"Незалежно від того, чи це наша рідна мова, чи ми вивчили її протягом життя, завдяки румунській мові нам не потрібні перекладачі: ми розуміємо один одного з одного слова і кажемо - в один голос - що "солодке слово приносить багато", - додала президент.

Оценка материала:

5.00 / 2
Тепер тільки румунська. Санду підписала закон про мову в Молдові 5.00 5 2
Політика / Європа
24.03.2023 1421
Еще материалы раздела «Європа»