<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнеювсі новини дня
Політика
Україна
24.03.2023 1787

Як в Україні прибиратимуть пам'ятники Пушкіну та Петру I: відповідь міністра культури

Прибирати пам’ятники Пушкіну та Петру I в Україні будуть в межах закону. При цьому, якщо це пам'ятник, який занесено в реєстр як національну пам'ятку, він має бути, якщо рішення є його перенести, перенесений в відповідне місце і збережений як архітектурна пам'ятка.

3j0a1985_23_650x410_24.03.23

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Маємо все ж таки діяти в межах закону. Я також сподіваюся, що наступного тижня буде розглянуто наш спільний з депутатами проект щодо вилучення з реєстрів спадщини пам'ятників, присвячених тим, хто глорифікує Російську імперію. Це принаймні законна підстава для того, щоб знімати Пушкіних і всіх інших товаришів, яких тут понаставляла російська та радянська влада", - розповів він.

При цьому міністр підкреслив, закон не тільки дає підстави для цього, але і зобов'язує.

"Це абсолютно законні підстави. Ми були в Полтаві, нам місцеві прихильники Петра I кажуть: "А де законні підстави?" Як зносити якогось радянського партійного вождя, є закон. А де закон про Петра I? Звичайно, не всі дивляться так... Якщо є бажання в Одесі провели опитування і пам’ятник Катерині прибрали. Але якщо бажання немає, має бути закон", - навів приклад Ткаченко.

Оценка материала:

5.00 / 3
Як в Україні прибиратимуть пам'ятники Пушкіну та Петру I: відповідь міністра культури 5.00 5 3
Політика / Україна
24.03.2023 1787
Еще материалы раздела «Україна»