НОВИНИ ДНЯ: Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березнявсі новини дня
Політика
Україна
23.03.2023 359

РФ не здатна проводити великий стратегічний наступ на 2-3 напрямках, - Скібіцький

Російські війська не здатні вести одночасно великий стратегічний наступ на двох-трьох напрямках. Вони намагаються вийти на кордони Луганської та Донецької областей, але й це у противника не виходить.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький.

За його словами, великий російський наступ - це була більше російська пропаганда та переоцінка своїх можливостей.

"Де той великий наступ? Росіяни перейшли до активних наступальних дій на початку лютого. Ціль у них залишилися одна - вихід на кордони Донецької та Луганської областей. Але на сьогодні вже зрозуміло, щоросійські війська не мають спроможностей проводити широкомасштабні стратегічні наступальні операції. Наші захисники відбивають удари, тримають оборону і сковують сили ворога на кількох ділянках фронту", - зауважив Скібіцький.

Представник ГУР пояснює, росіяни розраховували, що в них буде "стрімкий успіх на якомусь напрямку і вони почнуть його розвивати", але цього успіху немає.

"Воєнна розвідка знає диспозицію російських військ, які резерви вони мають, ми знаємо їхні плани. А Генеральний штаб Збройних сил України планує всі операції для того, щоби стримувати ворога і підготувати необхідні умови для наших подальших дій", - заявив Сирський.

Втім, він розповів, що окупаційні війська готуються, проводять розвідку і намагаються визначити "слабкі місця" в нашій обороні.

"Але ще на початку вторгнення стало очевидно, що Росія не здатна проводити одночасно великий стратегічний наступ на 2-3 напрямках - це неможливо. Це досвід року війни", - стверджує Скібіцький.

У підсумку він додав, Херсонська і Запорізька області, Крим - це місця, де росіяни готуються до оборони.

"Ми це бачимо. А що стосується тих напрямків, які ви назвали (Куп'янський, Лиманський, Бахмутський, Авдіївський, Шахтарський - ред.) - це кроки до виконання того завдання, яке вони не виконали - вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей", - зауважив Скібіцький.

Оценка материала:

5.00 / 1
РФ не здатна проводити великий стратегічний наступ на 2-3 напрямках, - Скібіцький 5.00 5 1
Політика / Україна
23.03.2023 359
Еще материалы раздела «Україна»