НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Україна
24.03.2023 352

Росія більше не може проводити широкомасштабні наступи – Скібіцький

Так званий "великий наступ" був елементом кремлівської пропаганди та переоцінкою власних можливостей росіянами.

482f1059f33c33e19a5c8f06965d4fe0_24.03.23

Російські військові більше не здатні проводити широкомасштабні стратегічні наступальні операції, а широко анонсований "великий" російський наступ виявився пшиком.

Таку думку в інтерв'ю РБК-Україна висловив заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький.

Скібіцький зазначив, що так званий "великий наступ" був елемент кремлівської пропаганди та переоцінка власних можливостей росіянами.

"Де той великий наступ? Росіяни перейшли до активних наступальних дій на початку лютого. Ціль у них залишилися одна – вихід на кордони Донецької та Луганської областей. Але на сьогодні вже зрозуміло, що російські війська не мають спроможностей проводити широкомасштабні стратегічні наступальні операції", - сказав він.

Скібіцький зазначив, що українські військові відбивають атаки ворога, тримають оборону і сковують сили ворога на кількох ділянках фронту. Він зазначив, що росіяни розраховували на стрімкий успіх на одній з ділянок фронту, який планували розвивати.

"Воєнна розвідка знає диспозицію російських військ, які резерви вони мають, ми знаємо їхні плани. А Генеральний штаб Збройних сил України планує всі операції для того, щоби стримувати ворога і підготувати необхідні умови для наших подальших дій", - сказав Скібіцький.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська розвідка не бачить накопичення російських військ у Білорусі. Рівень загрози низький із сусідньої країни низький. Також ворог не має необхідного ударного угруповання.

Крім того, ми раніше інформували, що командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що російська окупаційна армія після багатьох місяців важких боїв не залишає спроб взяти Бахмут Донецької області, не дивлячись на втрати ані в живій силі, ані в техніці.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія більше не може проводити широкомасштабні наступи – Скібіцький 5.00 5 1
Політика / Україна
24.03.2023 352
Еще материалы раздела «Україна»