НОВИНИ ДНЯ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
24.03.2023 666

Прогноз щодо війни від радника Залужного: "Україна сподівається на коротку, але готується до тривалої"

Райс вважає, що Україна зможе відвоювати всі свої території і повернутися до кордонів 1991 року.

03737c36dacc035fd160c2bd3a663ab5_24.03.23

Радник головнокомандувача ЗСУ, президент Американського університету в Києві Деніел Райс поділився своїм прогнозом щодо війни на 2023 рік.

Про це радник Валерія Залужного розповів у інтерв'ю "Радіо Свобода". Пише ТСН. 

"Україна сподівається на коротку війну, але готується до тривалої. І таким чином треба забезпечити її ресурсами, щоб у разі продовження війни Україна могла далі боротися і перемагати", – наголосив Райс.

Він уточнив, що під словом "перемога" має на увазі повернення до кордонів 1991 року та повернення Україною "всіх окупованих територій Донбасу та Криму".

"І я сподіваюся, що як тільки буде перемога і ця земля буде відвойована, сюди прийдуть міжнародні сили: як сухопутні, так і військово-повітряні сили, щоб у вас були польські пілоти-винищувачі, німецькі пілоти-винищувачі, як у нас у Південній Кореї, які захищають її протипівнічних корейців", – розповів президент Американського університету.

Він зазначив, що у США є міжнародні сили, які запобігають і стримують агресію.

"Це потрібно було зробити ще в 1994 році, коли ми мали Будапештський меморандум, який гарантував безпеку України. Я вважаю, що це потрібно було зробити після вторгнення 2014 року. Цього не сталося. Але це могло б стримати вторгнення 2022 року", – зауважив Райс.

Нагадаємо, військовий аналітик, полковник Петро Черник не виключив, що битва за Бахмут може обернутися для ворога такою ж поразкою, якої зазнали нацисти у Другій світовій війні після битви за Сталінград. Після цього СРСР почав системний контрнаступ, і війна закінчилася перемогою союзників.

Де саме і на яких напрямках може розпочатися контрнаступ ЗСУ – звісно ж, не коментує ніхто. Однак і військові експерти, і в Офісі президента України припускають, що місяцем початку контрнаступу може стати травень.

Зауважимо, на початку березня очільник ГУР Міноборони України Кирило Буданов анонсував вирішальну битву навесні, яка "стане останньою до закінчення цієї війни".

Оценка материала:

5.00 / 1
Прогноз щодо війни від радника Залужного: "Україна сподівається на коротку, але готується до тривалої" 5.00 5 1
Колонки / Колонки / Блоги
24.03.2023 666
Еще колонки: Колонки / Блоги