<
НОВИНИ ДНЯ: Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNN  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спеки  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвокатавсі новини дня
Політика
Світ
25.03.2023 539

Путін правитиме, якщо буде під Китаєм: експерт про переговори між РФ та КНР

Сі Цзіньпін дав Путінові ярлик" на правління в обмін на фактичну окупацію РФ.

29cd3355fd4c728065743465fd1b935d_25.03.23

Під час візиту до Москви лідер Китаю Сі Цзіньпін висунув Путіну свої умови. Натомість Сі дав російському диктаторові "ярлик" на правління.

Про це в інтерв’ю ТСН.ua заявив директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь.

"Сі Цзіньпін зробив у Росії кілька гучних заяв. По-перше, він гарантував йому, якщо Путін погоджується на все, що йому запропонує Сі, тоді Путін гарантовано залишається живим і може продовжувати правити. Тобто він дав йому "ярлик" на правління. Путін погоджується", – каже Самусь.

Далі Сі Цзіньпін сказав Путіну, що треба переходити на юані в торгівлі.

"Він переводить цю територію на свою національну валюту. Тобто бере в три рази дешевшу нафту і газ у росіян і робить це все ще й за свою національну валюту, друкує її, віддає ці "фантики" Путіну і забирає всі ресурси", – зазначив експерт.

На думку аналітика, йдеться про фактичну окупацію Росії.

"В цій моделі, коли Китай викидають за межі західної індустріальної системи, яка буде будуватися на нових принципах, Китай залишається сам і він намагається створити собі умови, як би витримати цю конкуренцію хоча б екстенсивним методом. Екстенсивний метод означає нові території. У Росії достатньо територій, щоб її освоювати. Наприклад, Сполучені Штати, ЄС будуть виходити на конкурентну здатність за рахунок високої ефективності виробництва, тобто це буде роботизована система і дуже висока ефективність виробництва, а Китай буде виходити за рахунок дешевших, ніж в Європі, енергоносіїв. Тому зараз ми бачимо історичні кадри, коли Сі дуже спокійно приїхав і висунув свої умови — Путін правитиме, якщо буде під Китаєм", – підсумував Самусь.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін правитиме, якщо буде під Китаєм: експерт про переговори між РФ та КНР 5.00 5 1
Політика / Світ
25.03.2023 539
Еще материалы раздела «Світ»