<
НОВИНИ ДНЯ: Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великденьвсі новини дня
Політика
Україна
26.03.2023 543

Що робити, якщо військовий просить документи на вулиці: адвокат відповів

Документи на перевірку необхідно надавати тільки представнику поліції, якщо він представиться та повідомить про причини.

Якщо військовослужбовець просить перевірити документи на вулиці або в іншому громадському місці, не потрібно сперечатися з ним. Потрібно просто подякувати за таку увагу і йти далі. Затримувати вас він не має права.

Про це у коментарі ТСН.ua повідомив адвокат Ростислав Кравець.

Він пояснив, що співробітнику Національної поліції ви можете надати документи, якщо він представиться та повідомить вас про причини їхньої перевірки. У такому разі вам можуть виписати повістку. Однак ви можете від неї відмовитися за однієї умови.

Кравець нагадав, що військових зобов'язали носити бодикамери. Військовозобов'язаний під час спілкування з військовим може поцікавитися, чи ввімкнена вона, щоб надалі мати докази. Ви також можете самостійно фільмувати на телефон те, що відбувається.

Нагадаємо, у Бучі на Київщині спалахнув черговий скандал навколо мобілізації. Військовослужбовці вимагали у двох чоловіків у кафе документи для перевірки.

Оценка материала:

5.00 / 1
Що робити, якщо військовий просить документи на вулиці: адвокат відповів 5.00 5 1
Політика / Україна
26.03.2023 543
Еще материалы раздела «Україна»