НОВИНИ ДНЯ: Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Оренда квартир подорожчала в Україні: ціни по областях  Де в Україні найвищі та найнижчі пенсії: деталі від ПФУ  Атака Ірану на Ізраїль викликала хаос у світових авіаперевезеннях  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тиждень  Чим загрожує Україні зменшення граничного призовного віку — представник Інституту демографіївсі новини дня
Політика
Україна
26.03.2023 410

Гауляйтер окупованого Криму Аксьонов створив приватну армію – ЗМІ

Кримська ПВК не конкуруватиме з “вагнерівцями”, її курує один із підручних Пригожина.

72487af48532db919bef5ba59866a3ae_26.03.23

В окупованому Криму місцевий гауляйтер Сергій Аксьонов створив власну приватну військову компанію “Конвой”, яка формально має статус “бойового армійського резерву”. Пише ТСН. 

Про це йдеться в публікації російського видання “Важные истории”, яке поспілкувалося з колишнім найманцем цього незаконного збройного формування.

За словами співрозмовника видання, члени ПВК “Конвой” укладають два контракти — один із “бойовим армійським резервом”, інший - з Міноборони РФ. Це потрібно для “гарантованих виплат” у разі поранення чи смерті.

Рядові найманці отримують близько 200 тисяч рублів на місяць, командування - 300 тисяч. Новобранців заманюють також обіцянкою безкоштовних земельних ділянок у Криму чи Абхазії.

Співрозмовник видання розповів, що все командування “ПВК Аксьонова” - колишні співробітники “групи Вагнера”, а командиром “Конвою” є Костянтин Пікалов з позивним "Мазай", якого називають “правою рукою” Євгена Пригожина і куратором “вагнерівців” в Африці.

За інформацією видання, бойові позиції “Конвою” розташовані на окупованій росіянами частині Херсонської області, а їхній тренувальний полігон - у селі Перевальне під Кримом.

Нагадаємо, російський бізнесмен, засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин може зменшити присутність своїх найманців у війні проти України. Натомість прагне зосередитися на діяльності в Африці.

Оценка материала:

5.00 / 1
Гауляйтер окупованого Криму Аксьонов створив приватну армію – ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Україна
26.03.2023 410
Еще материалы раздела «Україна»