НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.03.2023 509

На вихідних в Україні - тепло, але з дощами та грозами

Останнього березневого вікенду на українців чекають по-квітневому теплі дні та ночі. Однак у багатьох областях очікуються дощі, місцями можливі грози.

Про це Укрінформу повідомили у Sinoptik.ua.

Так, у суботу, 25 березня, на заході країни, в Житомирській та Київській областях погода буде похмурою, очікуються помірні дощі з першими весняними грозами. Невеликий дощ також можливий у Чернігівській та Сумській областях. На решті території країни обійдеться без опадів, небо буде хмарним із проясненнями.

На Закарпатті, у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Волинській та Рівненській областях стовпчики термометрів піднімуться до +12…+14°. У решті областей повітря прогріється до +15…+17°.

Уночі на заході, в центрі та на півночі країни очікується близько +7…+9°, на сході та півдні — +4…+6°.

Тиждень завершиться дощовою погодою по всій Україні. В неділю, 26 березня, у східних та західних областях пройдуть невеликі дощі, на півночі, у центрі та на півдні можливі грози. Температура повітря вдень у північних, західних та центральних областях становитиме +10…+12°, на півдні та сході — +13…+16°.

Уночі у більшості регіонів стовпчики термометрів покажуть +4…+6°, на Донеччині, Луганщині, Кіровоградщині та Миколаївщині — +7…+10°.

Новий тиждень також розпочнеться з дощів. У понеділок, 27 березня, невеликі опади очікуються на заході України, в Київській, Одеській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській та Харківській областях. На решті території пройдуть помірні дощі з грозами.

Погода на початку тижня буде теплою. На Луганщині, Донеччині, Закарпатті, Херсонщині повітря прогріється до +14…+16°, на решті території термометри покажуть +10…+12°.

Згідно з народними прикметами, якщо 25 березня, на Феофана, вранці стелився туман, пращури чекали на багатий урожай льону та інших олійних культур. Теплий та сонячний день обіцяв дощове грозове літо.

Слов'яни вважали, що ранкова гроза та північний вітер 26 березня — до прохолодних, але сонячних квітня та травня, а гроза в обідню пору та південний вітер віщували тепло в ці місяці.

Оценка материала:

5.00 / 2
На вихідних в Україні - тепло, але з дощами та грозами 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.03.2023 509
Еще материалы раздела «Суспільство»