НОВИНИ ДНЯ: Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Timesвсі новини дня
Політика
Україна
26.03.2023 435

Маляр закликала не обговорювати контрнаступ: деталі - військова таємниця

Українцям не треба обговорювати подробиці контрнаступу, щоб не заважати війсковим.

_malyar_facebook_com_ganna__maliar_3_650x410_26.03.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника міністра оборони України Ганни Маляр.

"Добре, що ніхто в пабліках не обговорював контрнаступ в Харківській області до його початку. І була повністю закрита зона бойових дій для доступу будь-кого, крім військових. Тоді було реалізовано найуспішнішу операцію за час повномасштабного вторгнення з точки зору інтенсивності звільнення наших територій", - сказала заступник міністра.

Вона наголосила, що саме тиша тоді дала військовим змогу виграти час і зробити свою роботу.

За словами Маляр, тільки три особи в Україні мають право оприлюднювати стратегічні військові плани та задуми. Серед них:

  • верховний головнокомандувач - Володимир Зеленський;
  • міністр оборони - Олексій Резніков;
  • головнокомандувач ЗСУ - Валерій Залужний.

Всі інші, за її словами, можуть лише цитувати.

Маляр також наголосила, що не треба в ефірах ставити експертам питання щодо контрнаступу, також не варто писати блоги та пости на цю тему, не треба взагалі публічно обговорювати військові плани української армії.

"У нас один стратегічний план - звільнити всі наші території. А деталі - то вже військова таємниця. Їх оприлюднюють три вищеназвані особи, коли є така військова задача. Бо інформація - це теж зброя і ми нею теж воюємо", - сказала заступник міністра.

Нагадаємо, днями Маляр вказала на два важливі аспекти оборони Бахмута.

До того ж вона наголосила, що Міністерство оборони не розголошує плани Збройних сил України щодо проведення контрнаступу для деокупації територій від російських загарбників.

Оценка материала:

5.00 / 2
Маляр закликала не обговорювати контрнаступ: деталі - військова таємниця 5.00 5 2
Політика / Україна
26.03.2023 435
Еще материалы раздела «Україна»