НОВИНИ ДНЯ: Салат із сиром, яблуками та горіхами: швидкий рецепт  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Мобілізація в Україні: кого з жінок можуть призвати за новим законом  Мобілізація по-новому: чи зроблять тепер недійсними паспорти ухилянтів  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозки  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Українські інженери розробляють бойовий підводний човен, який стріляє торпедамивсі новини дня
Політика
Україна
26.03.2023 295

Росія почала отримувати регулярні поставки Шахедів – розвідка Британії

Британська розвідка припускає, що Росія почала регулярно отримувати невелику кількість іранських дронів Shahed.

Про це у Твіттері повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

Як зазначається, від початку березня 2023 року, після двотижневої паузи, Росія запустила щонайменше 71 ударний безпілотний літальний апарат серії Shahed іранського виробництва по всій Україні.

«Росія, ймовірно, почала регулярно отримувати невелику кількість БпЛА Shahed. Росія, ймовірно, запускає Shahed з двох напрямків: з Краснодарського краю на сході та з Брянської області на північному сході», - йдеться у дописі.

На думку британської розвідки, це дозволяє Росії завдавати ударів по широкому сектору в Україні та зменшує час польоту до цілей на півночі України. Імовірно, це також є спробою розтягнути сили української ППО, йдеться у звіті.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія почала отримувати регулярні поставки Шахедів – розвідка Британії 5.00 5 2
Політика / Україна
26.03.2023 295
Еще материалы раздела «Україна»