<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіківвсі новини дня
26.03.2023 421

Експерти прогнозують зростання цін на продукти на Великдень

Через військову агресію РФ в Україні зростають ціни на продукти. Напередодні Великодня очікується зростання цін на популярні продукти до святкового столу.

Експерти радять зробити запас продуктів, щоб заощадити кошти, йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1" в ефірі каналу "1+1 Україна".

До Великодня можуть подорожчати яйця та м'ясо. У попередні роки напередодні свята деякі продуктові позиції коштували на 50 або й на 100% дорожче. Але тепер зростання буде не таким значним, бо ціни й так надто високі.

"Безперечно, я думаю, що у всіх виробників продовольства буде бажання накрутити ціни. Але не буде ніхто сьогодні платити 150 грн за десяток яєць чи 200 грн/кг помідорів. Бо немає таких грошей у людей", – пояснив економіст Олег Пендзин.

Але фахівці прогнозують, що на початку квітня подорожчання продуктів в Україні все ж буде на рівні 10-15%. Зокрема, це стосуватиметься молочної продукції, масла та яєць.

Голова Української аграрної асамблеї Олександр Гапон наголосив, що ціни зростатимуть й на імпортні товари. Експерт радить запастися заздалегідь продуктами на Великдень, щоб позбутися фактора ажіотажу й, відповідно, злету цін.

Оценка материала:

5.00 / 2
Експерти прогнозують зростання цін на продукти на Великдень 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
26.03.2023 421
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»