<
НОВИНИ ДНЯ: Які обмеження для чоловіків за кордоном в новому законі про мобілізацію: перелік  Ці супи не дадуть стати стрункими: які обрати натомість  Критична демографічна ситуація: що хочуть запропонувати українцям, щоб зросла народжуваність  Спека чи зливи: що чекати від літа-2024   Командувач Нацгвардії: для окупації Харкова ворогу потрібні роки  Корисна і соковита шаурма: як приготувати смачний перекус вдома  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°всі новини дня
Політика
Україна
27.03.2023 3038

Чи можуть чоловіки, які нелегально перетнули кордон отримати статус біженця: в ДПСУ зробили заяву

Чоловіків, які не законно перетнули кордон, повертатимуть до України

6f5e047fd81a0c4fa85e2c6c791db77b_27.03.23

Вже понад рік повномасштабної війни в Україні триває загальна мобілізація, чоловіки призовного віку  пробують нелегально перетнути кордон. Пише ТСН. 

За словами речника прикордонної служби Андрія Демченка, чоловіків втікачів повертатимуть до України. Держприкордонслужба  активно співпрацює з країнами ЄС та Молдовою, тому втікачі у будь-якому разі будуть притягнуті до відповідальності.

Із запровадженням воєнного стану, коли з'явилися обмеження на виїзд із країни для чоловіків призовного віку, значно збільшилася кількість громадян, які намагаються незаконно перетнути кордон.

Навіть якщо чоловікам і дасться виїхати за межі України, надалі вони не можуть лаштуватися в Європі, вони не можуть бути "біженцями". Втікачів-порушників повертатимуть до України.

Багато хто з чоловіків втікачів намагаються попросити статус біженця, однак, за словами речника ДПСУ, підстав для цього в них немає. Саме тому Андрій Демченко закликав  і тих, хто тікає, і тих, хто займається організацією втеч, утриматися від цього в майбутньому.

Оценка материала:

5.00 / 3
Чи можуть чоловіки, які нелегально перетнули кордон отримати статус біженця: в ДПСУ зробили заяву 5.00 5 3
Політика / Україна
27.03.2023 3038
Еще материалы раздела «Україна»