<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
27.03.2023 7663

Захоплення аеродрому Гостомеля: хто забороняв будувати окопи

Під час російського вторгнення бійцям Нацгвардії керівництво аеродрому заборонило окопатися на території летовища.

639ff4e6c0258d0407559964d06257cd_27.03.23

У перші дні повномасштабного вторгнення територію Нацгвардію позбавили можливості будувати окопи на аеродромі Гостомеля. Це призвело до тимчасового захоплення стратегічно важливого аеродрому, навколишніх населених пунктів і знищення літака "Мрія".

В інтерв’ю ТСН.ua прес-офіцер бригади швидкого реагування Нацгвардії України "Рубіж" Андрій Куліш розповів, хто саме створював перешкоди для оборони.

Зокрема, він підтвердив, що підозри, пред’явлені на початку березня СБУ трьом уже колишнім представникам ДП "Антонов", небезпідставні.

“Все, що стосувалось наших намагань організувати оборону – з цього приводу тепер вже колишній керівник [гендиректор ДП “Антонова” Сергій Бичков] на контакт не йшов. З його боку не було ніякого сприяння. Дозволу на спорудження, наприклад, окопів на території аеропорту він не дав. Всіляко протестував проти цього. Було сказано щось на кшталт того, що це аеропорт і рити окопів тут не можна”, - пояснив речник спецбригади Нацгвардії.

За словами Андрія Куліша, коли відбувся авіаналіт росіян на аеродром, бійці Нацгвардії користувались природними укриттями, так званою "зеленкою", наявними будівлями.

“Але ми не були окопані, тому що нам до цього він [Сергій Бичков] забороняв створювати окопи для розташування техніки та особового складу. Слідство встановить деталі того, чому у нього була така позиція”, - зазначив він.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру колишнім керівникам державного підприємства "Антонов", чиї дії призвели до знищення літака Ан-225 "Мрія".

Оценка материала:

5.00 / 5
Захоплення аеродрому Гостомеля: хто забороняв будувати окопи 5.00 5 5
Політика / Україна
27.03.2023 7663
Еще материалы раздела «Україна»