<
НОВИНИ ДНЯ: Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні всі новини дня
Бізнес
Економіка
27.03.2023 449

Поставки російської нафти морем лишаються великим, – Bloomberg

Потоки російської сирої нафти морем залишаються великим. Це означає, що обіцянка Кремля різко скоротити національний видобуток ще не вплинула на постачання на міжнародний ринок.

Про це пише Bloomberg.

За тиждень до 24 березня поставки впали на 123 000 барелів на день – до 3,11 млн барелів. Менш мінливий чотиритижневий показник знизився аналогічно.

"Росія пообіцяла знизити видобуток на 500 000 барелів на добу з цього місяця по червень у відповідь на обмеження цін на нафту в країні, встановлене Групою сімки. Заплановане скорочення ще не відображено в даних про вантаж. Відтоді, як було оголошено про зниження, ціни на нафту різко впали, що свідчить про те, що трейдери не хвилюються щодо загрози скорочення", – зазначили в агентстві.

Станом на 21 березня Bloomberg писав, що зараз є небагато доказів того, що Росія справді втілила погрозу скоротити видобуток сирої нафти у відповідь на санкції. За тиждень по 17 березня російські поставки впали на 90 000 барелів на добу – до 3,23 млн барелів. Менш мінливий чотиритижневий показник знизився аналогічно.

Оценка материала:

5.00 / 2
Поставки російської нафти морем лишаються великим, – Bloomberg 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
27.03.2023 449
Еще материалы раздела «Економіка»