НОВИНИ ДНЯ: Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Timesвсі новини дня
Політика
Україна
28.03.2023 2262

ООН припускає, що обшуки в УПЦ МП можуть бути "дискримінацією": в Україні відповіли

Організація висловила стурбованість щодо дій українських спецслужб на території УПЦ МП.

e88905362e5225a77367aa73bcd38325_28.03.23

В Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини заявили, що рейди українських силовиків у будівлях УПЦ МП мають "дискримінаційний характер". Пише ТСН. 

Про це йдеться у звіті ООН щодо ситуації з правами людини в Україні.

Зазначається, що організація висловила стурбованість, адже такі дії спецслужб можуть нібито утискати права членів УПЦ МП.

Раніше Служба безпеки України провела обшуки в монастирях, офісах та навчальних закладах та іншій власності УПЦ МП. В ООН додали, що за їхніми даними, в деяких випадках співробітники спецслужби допитували священнослужителів з використанням поліграфа.

У відповідь речник МЗС Олег Ніколенко у коментарі 24 Каналу заявив, що Україна – демократична держава, в якій гарантується свобода віросповідання.

"Водночас свобода не тотожна праву займатися діяльністю, яка підриває національну безпеку. Закликаємо УВКПЛ утримуватися від незбалансованих політичних оцінок, а базувати свої доповіді на фактах", – відповів Ніколенко.

Нагадаємо, у неділю, 26 березня, священники УПМ МП провели останні недільні служби на території Києво-Печерської лаври, яку вони мають залишити до 29 березня.

Оценка материала:

5.00 / 3
ООН припускає, що обшуки в УПЦ МП можуть бути "дискримінацією": в Україні відповіли 5.00 5 3
Політика / Україна
28.03.2023 2262
Еще материалы раздела «Україна»