<
НОВИНИ ДНЯ: Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценаріївсі новини дня
Політика
Україна
29.03.2023 385

Генерал розповів, яка ще військова техніка потрібна Україні для успішного контрнаступу

За допомогою сучасної авіації Україна отримає суттєву перевагу.

Якщо Росія досі намагається брати кількістю, то в України чудовий шанс брати саме якістю. Тим більше в контексті надання Україні західного озброєння для проведення успішного контрнаступу. Пише ТСН. 

У якому співвідношенні правильно рахувати високоточну зброю і ту зброю, якою воює сьогодні Росія, розповів у прямому ефірі телеканалу FREDOM генерал-лейтенант у відставці, засновник благодійного фонду "Закриємо небо України", заступник начальника генерального штабу ЗС України 2006-2010 років Ігор Романенко.

"Модернізовані МіГи, які передали нам західні партнери, не повністю реалізовують можливості базового натівського літака, такого як F-16, F-18. Ми боремося, тому що можливості модернізації покращилися, в порівнянні з радянськими варіантами, які у них є. Але вони ще не досягли рівня базового натівського літака, за який бореться наше військово-політичне керівництво, і це дуже правильно, тому що, по-перше, в оборонних діях вони вже потрібні, а ми зараз проводимо оборонну операцію, де треба зупинити противника, адже вони тактично, але просуваються і наступають, знищити якомога більше живої сили і техніки противника, змусити його перейти до оборони і тільки після цього переходити до наступальних дій у тому випадку, якщо до цього часу буде підготовлений стратегічного рівня резерв", - пояснив Романенко.

Військовий додав, що під час проведення контрнаступу ЗСУ потрібно ефективне прикриття з повітря.

"А ці резерви передбачають не тільки нашу піхоту, яку ми цінуємо, але на землі має бути підтримка танків більш ефективна, ніж російська радянських часів, яку вони зараз реанімують. Нам необхідне прикриття з повітря сучасної авіації, яке мало б натівські можливості, яких у них більше, ніж у російських. Але поки, на жаль, навпаки — більш сучасні російські, у них можливості і характеристики кращі, ніж наші старі радянські. Трохи покращилася ситуація з надходженням радянських модернізованих, але в принципі альфо не зміниться, поки не буде надана авіаційна техніка покоління 4+", - вважає Ігор Романенко.

Генерал-лейтенант додав, що Україна дуже сподівається отримати сучасну авіацію.

"Можливості є, багато країн погодилися, але немає рішення. Тому дуже сподіваємося за результатами роботи нашого керівництва з керівництвом союзників, в першу чергу, Сполучених Штатів, а також ці випадки і поведінка росіян, їхні ядерні ігри, я думаю, що імунітет у Заходу має бути. Це видно з результатів зустрічі в Москві товаришів Пу і Сі. Це час для того, щоб приймати рішучі кроки для забезпечення авіацією з новими можливостями, особливо напередодні тих контрнаступальних дій, які готуються", - наголосив військовий.

Нагадаємо, Кабінет міністрів Словаччини 17 березня схвалив передавання Україні 13 винищувачів МіГ-29.

Також Польщі Анджей Дуда повідомив, що його країна передає Україні літаки МіГ-29.

Оценка материала:

5.00 / 2
Генерал розповів, яка ще військова техніка потрібна Україні для успішного контрнаступу 5.00 5 2
Політика / Україна
29.03.2023 385
Еще материалы раздела «Україна»