НОВИНИ ДНЯ: Байден не вірить, що напад Ірану на Ізраїль переросте у ширшу війну – Кірбі  Найбільші медіа США закликали Байдена і Трампа провести дебати  За адресою, на роботі, на блокпосту. Повістки можуть вручати не тільки ТЦК  Синоптики дали прогноз на робочий тиждень  В яку суму Україні обходиться один мобілізований громадянин у рік: названо цифру  В Україні 15 квітня дощі та грози, вдень до 21°  Короткочасні дощі та грози: якою буде погода в Україні 15 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
29.03.2023 399

Challenger 2 прибули до України і "незабаром приступлять до бойових завдань": Резніков заінтригував заявою

Раніше Британія пообіцяла передати України 14 таких танків.

4c90cf5f384c281d28cd38e57d708481_29.03.23

До України від Британії прибули перші танки Challenger 2. Міністрі оборони Олексій Резніков проїхався на першому такому танку і повідомив, що скоро "ці фантастичні машини приступлять до виконання бойових завдань". Пише ТСН. 

Відео тест-драйву міністр опублікував на своїй сторінці у Twitter.

"Було дуже приємно покататися на першому українському ОБТ Challenger 2. Такі танки, поставлені Великою Британією, нещодавно надійшли до нашої країни. Невдовзі ці фантастичні машини приступлять до виконання бойових завдань. Дякую, Ріші Сунак, Бен Воллес та британський народ", - написав він під відео.

Резніков не розкрив кількість одиниць, але раніше Британія пообіцяла передати України 14 таких танків.

Західна техніка для українського контрнаступу

Нагадаємо, у Міноборони показали, як міністр Олексій Резніков випробував техніку від Німеччини, Британії та США. Йдеться  про Challenger, Stryker&Cougar та Marder. Український міністр наголосив, що ця нова техніка складе добру компанію своїм "побратимам" на полі бою.

До слова, Spiegel з посиланням на власні джерела повідомило, що 18 танків Leopard 2, які Німеччина пообіцяла передати ЗСУ для захисту від російської агресії, вже прибули в Україну.

Оценка материала:

5.00 / 2
Challenger 2 прибули до України і "незабаром приступлять до бойових завдань": Резніков заінтригував заявою 5.00 5 2
Політика / Україна
29.03.2023 399
Еще материалы раздела «Україна»