<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
29.03.2023 352

Тіхановська про ядерну зброю в Білорусі: порушує міжнародну безпеку

Рішення Росії розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі спрямоване на підпорядкування Мінська і порушує її конституцію. При цьому таке рішення Кремля порушує міжнародну безпеку.

gettyimages_1228637837_9_650x410_29.03.23

Про це заявила лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська, повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

"Це (розміщення ядерної зброї в Білорусі, - ред.) порушує міжнародну безпеку і, звичайно, суперечить волі народу. Ми не ядерна країна, і ми не хочемо розміщувати ядерну зброю в нашій державі", - заявила вона.

Водночас вона назвала Олександра Лукашенка "повним співучасником війни" в Україні і тим, хто "виконує всі накази Путіна".

Вона також заявила, що Лукашенко не може поставити собі в заслугу той факт, що білоруські війська не були направлені в Україну.

"Це заклик народу Білорусі, який проти цієї війни, і наших солдатів, у яких немає антиукраїнських настроїв. Вони не хочуть вбивати або бути вбитими на полях битв за амбіції цих двох лідерів", - підкреслила Тіхановська.

За її словами, Лукашенко несе відповідальність за злочини агресії проти України і має бути названий спонсором тероризму.

Нагадаємо, російський диктатор заявив про намір розмістити тактичну ядерну зброю у Білорусі.

Рішення Путіна обурило світових лідерів. Так, у ЄС заявили, що переміщення російської тактичної ядерної зброї до Білорусі несе загрозу європейській безпеці.

У свою чергу координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій при Білому домі Джон Кірбі заявив, що США не помітили ознак будь-якого переміщення ядерної зброї чи наміру її застосувати в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Тіхановська про ядерну зброю в Білорусі: порушує міжнародну безпеку 5.00 5 2
Політика / Світ
29.03.2023 352
Еще материалы раздела «Світ»