НОВИНИ ДНЯ: Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворогавсі новини дня
Політика
Україна
29.03.2023 470

"Росія зазнає великих втрат у спробах оточити Авдіївку" - розвідка Британії

Окупанти втратили частину своїх танків під час спроби оточити Авдіївку з півдня.

68dd34aa0d22091b75324f0f24d28076_29.03.23

У спробі оточити Авдіївку російські війська зазнають значних втрат у бронетехніці. Пише ТСН. 

Про це інформує Міноборони Британії у вівторок, 28 березня.

Як зазначають у розвідці, Росія останнім днями сконцентрувала увагу на Авдіївці. Попри це, окупанти досягли лише незначного прогресу.

"Російський 10-й танковий полк, ймовірно, втратив більшу частину своїх танків під час спроби оточити Авдіївку з півдня. Полк входить до складу 3-го армійського корпусу, першого великого нового формування, створеного Росією для підтримки вторгнення в Україну із серпня 2022 року", - вказують у розвідці.

Також за даними розвідки, незважаючи на військові навчання у Білорусі, формування демонструє обмежену боєздатність, зокрема, йдеться про 3-й армійський корпус.

"Втрати 10-го танкового полку, швидше за все, в основному пов'язані з тактично хибними лобовими атаками, подібними до інших нещодавніх невдалих російських бронетанкових атак, наприклад, навколо міста Вугледар", - додають у розвідці.

Тим часом в Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що військове керівництво Російської Федерації, ймовірно, залучило до штурму Авдіївки Донецької області "вагнерівців" з досвідом. Так, окупанти намагаються підтримати виснажені та менш якісні сили "ДНР".

Оценка материала:

5.00 / 2
"Росія зазнає великих втрат у спробах оточити Авдіївку" - розвідка Британії 5.00 5 2
Політика / Україна
29.03.2023 470
Еще материалы раздела «Україна»