<
НОВИНИ ДНЯ: США і Китай можуть закінчити війну в Україні – Зеленський  Закінчити війну перемогою та піти: соратник Зеленського розповів про мрію президента  Лимонади, смузі та мохіто: 5 рецептів прохолодних напоїв для спекотного літа  На Марсі сфотографували «шрам» завдовжки 600 км  У забороненій ОПЗЖ думають над створенням нової партії: що кажуть у Бойка  Зеленський відповів, чи запросять Путіна на наступний Саміт миру щодо України  Як приготувати смачний і поживний сендвіч на сніданок: рецепт з Instagramвсі новини дня
Політика
Україна
29.03.2023 414

Оточення Авдіївки – малоймовірне: аналітик розповів про оборону міста

Українські військові надійно тримають оборону Авдіївки.

e6e2d8cdd5725ec6944f0141f1f4636f_29.03.23

Оточення окупантами Авдіївки на Донеччині – малоймовірне, підсилення російського угрупування суттєво не змінить перебіг боїв. Пише ТСН. 

Таку думку в ефірі телеканалу "Еспресо" висловив аналітик Defense Express Сергій Згурець.

"Коли ми говоримо про Авдіївку, то ситуація там залишається складною. Проте, як і біля Бахмута, логістичне забезпечення Сил оборони України триває. Росіяни продовжують атакувати місто з півдня та півночі, але без успіху. Противник зазнає колосальних втрат біля Авдіївки", - розповів Згурець.

Попри те, що росіяни намагаються захопити місто, щоб вийти на кордони Луганської та Донецької областей, ЗСУ надійно тримають оборону Авдіївки.

"Авдіївка для ворога має таке важливе значення, як і Бахмут. У Інституті вивчення війни написали про те, що росіяни перекинули до Авдіївки найбільш боєздатні частини ПВК "Вагнер". Проте таке підсилення російського угруповання суттєво не змінить ситуацію біля Авдіївки", - резюмував він.

Нагадаємо, від 27 березня Авдіївка у "червоній зоні" – місто закривають для волонтерів та журналістів.

Експрацівник СБУ Іван Ступак зазначив, що Бахмут та Авдіївка найближчими тижнями вони стануть для ворога "перспективою номер один".

Оценка материала:

5.00 / 1
Оточення Авдіївки – малоймовірне: аналітик розповів про оборону міста 5.00 5 1
Політика / Україна
29.03.2023 414
Еще материалы раздела «Україна»