НОВИНИ ДНЯ: Зміна тренду: споживчі настрої українців покращилися з початком весни  Чи знищать Кримський міст до середини липня: реакція ВМС на статтю The Sun  Як розтопити вершкове масло: кілька порад  Коли Чистий четвер 2024 року: історія, традиції, що можна і не можна робити  В Україну йде сильне похолодання з дощами та грозами: де і коли зіпсується погода  Дрони змінюють війну в Україні, як танки під час Першої світової, - WP  Яєчний паштет із волоськими горіхами: рецепт чудової холодної закускивсі новини дня
Політика
Україна
29.03.2023 1656

Набір до "Гвардії наступу" можуть продовжити

Набір до "Гвардії наступу" має офіційно закінчитися 1 квітня, проте його можуть продовжити, адже є велика кількість охочих вступити у штурмові бригади.

_viyskovi_gettyimages_1242013405_18_650x410_29.03.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступницю голови МВС Катерину Павліченко та речника Нацгвардії Руслана Музичука в інтерв'ю "Суспільному".

За словами Павліченко, рекрутингову кампанію, яка почалася у лютому, планують завершити за кілька днів. Наразі подані заявки опрацьовуються, а новобранці, які пройшли попередні етапи, вже проходять навчання. Після проходження бойового злагодження у своєму підрозділі, вони почнуть виконання тих чи інших завдань.

"У березні тих, хто пройшов початкові відбори, а це співбесіда, психологічне тестування, медична комісія, почали зараховувати у підрозділи, де вони надалі будуть проходити службу", - розповів Музичук.

Павліченко додала, що рекрутингові центри, які працюють при ЦНАПах, офіційно працюватимуть до 1 квітня включно.

"Після 1-го числа, ми будемо таки переглядати це рішення, і можливо, дозволимо ще подавати заявки через сайт, тому що охочих дійсно багато. І ми розуміємо, що будемо формувати певні резерви, які будуть переглядати і залучати, можливо, до формування інших бригад, які будуть створюватися", - сказала вона.

Музичук також додав, що, якщо буде продовжуватись подача заявок, то набір буде продовжуватися тому, що паралельно формуються й інші підрозділи Нацгвардії, які також доукомплектовуються.

За його словами, за час воєнного стану значно розширилися штати військових частин, оскільки зросла і кількість оборонних завдань, які треба виконувати Нацгвардії. Тому набір до лав Нацгвардії буде продовжуватись і після 1 квітня. Будуть формуватися і резерви.

Музичук повідомив, що станом на кінець минулого тижня до підрозділів Нацгвардії подали трохи більше ніж 16 тисяч анкет.

Нагадаємо, Верховна рада визначила повноваження "Гвардії наступу" та дозволила застосовувати зброю.

Оценка материала:

5.00 / 3
Набір до "Гвардії наступу" можуть продовжити 5.00 5 3
Політика / Україна
29.03.2023 1656
Еще материалы раздела «Україна»