<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
30.03.2023 1429

ПЦУ створює свій монастир в Почаївській лаврі, яка поки перебуває в оренді УПЦ МП

Синод ПЦУ вирішив утворити "релігійну організацію" у Почаївській Лаврі.

0d0f556251bc7a7c7d8122eaf0ee1931_30.03.23

Синод ПЦУ вирішив зареєструвати власний монастир у Почаївській Лаврі, яка поки ще залишається в оренді в УПЦ Московського патріархату. Пише ТСН. 

Про це інформує пресслужба Православної церкви України.

"У складі Тернопільської єпархії Православної Церкви України було утворено релігійну організацію "Почаївська Свято-Успенська Лавра Тернопільської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)", – йдеться в повідомленні.

Священноархімандритом (керівником) монастиря був затверджений митрополит Тернопільський і Кременецький ПЦУ Нестор.

Синод ПЦУ також підтримав звернення митрополита Епіфанія до монахів Києво-Печерської Лаври із закиком "звільнитися від московського ярма". А також звернувся до влади з проханням надати будівлі на території Києво-Печерської лаври для монастиря ПЦУ.

Раніше Олександр Ткаченко розповів, що через дії намісника монастиря УПЦ МП в Почаївській лаврі буде відкрите кримінальне провадження щодо перешкоджання користування майном держави. Міністр заявив, що Почаївську лавру та монастирі Чернігова можуть забрати в УПЦ МП.

Також повідомлялося, що суд покарав ректора Почаївської духовної семінарії УПЦ МП за проросійський допис.

Оценка материала:

5.00 / 3
ПЦУ створює свій монастир в Почаївській лаврі, яка поки перебуває в оренді УПЦ МП 5.00 5 3
Політика / Україна
30.03.2023 1429
Еще материалы раздела «Україна»