<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові термінивсі новини дня
Політика
Україна
30.03.2023 385

Втрати росіян божевільні. Резніков пояснив, чому важливо обороняти Бахмут

За день наступу на Бахмутському напрямку росіяни втрачають близько півтисячі солдат.

_reznikov_gettyimages_1244238894_10_650x410_30.03.23

Про це пише РБК-Україна з посиланням на міністра оборони Олексія Резнікова в інтерв'ю Gazeta Wyborcza.

"Їхні (росіян - ред.) втрати божевільні. Наші військові вважають, що тільки на Бахмутському напрямку, росіяни втрачають у середньому 500 вбитих або поранених на день. А це означає, що вони там швидко вичерпують свої наступальні можливості", - повідомив міністр.

Звідси, за словами Резнікова, виходить принципове рішення українського командування: утримувати Бахмут попри власні втрати, тому що його захист обмежує можливості росіян і дає нам стабільність на всій лінії фронту.

Відповідаючи на думку деяких військових експертів, що не варто обороняти Бахмут за будь-яку ціну, міністр оборони пояснив, що українським військовим в обороні Бахмуту допомагає навіть рельєф місцевості.

"Я б порадив уважно подивитися на карту. Місто та пагорби, які поряд з ним, це зручна місцевість для оборони. Якби ми відмовилися від нього, це означало б, що треба оборонятися в іншому місці, де вже немає такої зручної форми місцевості", - додав Резніков.

Нагадаємо, сьогодні президент України Володимир Зеленський пояснив, чому важливо втримати Бахмут.

Раніше ми писали, що ЗСУ провели успішну операцію під Бахмутом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Втрати росіян божевільні. Резніков пояснив, чому важливо обороняти Бахмут 5.00 5 2
Політика / Україна
30.03.2023 385
Еще материалы раздела «Україна»