<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус" всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.03.2023 695

Померла Альбіна Дерюгіна - легенда художньої гімнастики

Легенда художньої гімнастики в Україні Альбіна Дерюгіна померла на 92 році життя. З 1986 року спортсменка очолила Федерацію художньої гімнастики. Сьогодні спортивна "Школа Дерюгіних" відома не лише в Україні, а й за її межами.

54113bd0-a1d3-4d8d-a504-498e54ccb005_30.03.23

Про це повідомляють на сторінці Національного олімпійського комітету України на сторінці у Facebook. Пише rbc.ua.

Чим запам'яталася Альбіна Дерюгіна

Альбіна Миколаївна почала свою кар'єру з тренерства у Київському політехнічному інституті. Її вважають основоположницею художньої гімнастики в України, адже вона прийшла у цей вид спорту на зорі його зародження.

За свою кар'єру спортсменка була тренером збірної СРСР, а потім збірної України. Дерюгіна виховала низку олімпійських чемпіонок, чемпіонок світу та Європи.

Серед них Ольга Щеголева, Вікторія Сірих, Людмила Євтушенко, Ірина Дерюгіна, Ганна Безсонова та Ганна Різатдінова.

У Києві Альбіна Дерюгіна заснувала власну школу, яка працює дотепер і відома по всьому світу. У 1986 вона стала президентом Федерації художньої гімнастики.

За життя гімнастка отримала 14 нагород за різноманітні заслуги, зокрема й звання "Героя України" за визначні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку спорту, створення національної школи художньої гімнастики.

Раніше ми розповідали про українського марафонця, який долав 42 км за рекордний час і загинув в боях за Україну.

Оценка материала:

5.00 / 2
Померла Альбіна Дерюгіна - легенда художньої гімнастики 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
30.03.2023 695
Еще материалы раздела «Суспільство»