<
НОВИНИ ДНЯ: Яке м'ясо на шашлик обрати: дієтологи назвали найбезпечніший варіант  Трамп виношує “мирний план” для України: що про нього відомо — The Telergaph  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  Як визначатимуть придатність до служби в армії: у Міноборони роз’яснили критерії для ВЛК  Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат "Мімоза" заграє новими фарбами  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Найбільше падіння за 65 років: ціни на какао різко обвалилисьвсі новини дня
Політика
Україна
29.03.2023 3862

Архімандрит Києво-Печерської лаври УПЦ МП першим перейшов до ПЦУ: чому це важливо

Авраамій виконуватиме обов’язки намісника Києво-Печерської лаври у складі ПЦУ.

0815a6e2c2d6b789c8c39d6de89ba177_29.03.23

Перший з монахів УПЦ МП у Києво-Печерській лаврі, архімандрит Авраамій (Лотиш), перейшов до ПЦУ. Пише ТСН. 

Про це інформує пресслужба Православної церкви України.

Він звернувся до митрополита Епіфанія з проханням "затвердити його в числі братії" у складі монастиря ПЦУ в лаврі, який було офіційно зареєстровано наприкінці минулого року.

Своєю чергою Епіфаній задовольнив його прохання та доручив Авраамію виконувати обов’язки намісника Києво-Печерської лаври у складі ПЦУ.

Також Авраамій звернувся до монахів лаври, які поки що залишаються у складі УПЦ МП.

"Слід чесно визнати – наш дотеперішній намісник і священноначаліє в особі митрополита і Синоду крок за кроком формували сумну ситуацію, в якій ми опинилися. Замість діалогу – закритість і погрози. Замість усвідомлення необхідності правдиво, щиро й остаточно розірвати підлеглість Москві, що веде проти нас війну – туманні та половинчасті рішення і заяви, які кожен тлумачить, як бажає. Замість пошуків шляхів єднання православних і примирення – розпалювання ворожнечі та протистояння", – сказав він.

В. о. намісника закликав монахів УПЦ МП "залишитися в лаврі у складі ПЦУ" під керівництвом митрополита Епіфанія.

За інформацією священника УПЦ МП Андрія Пінчука, який активно критикує керівництво своєї Церкви, бажання залишитися в лаврі у складі ПЦУ висловили близько 80 ченців, але їх "почали пресувати".

"Особисто цим займався економ лаври архімандрит Зинон. Митрополиту Павлу було важливо створити картину, що в лаврі ніхто не залишиться", – зазначив отець Андрій.

Нагадаємо, до 29 березня священики УПЦ Московського патріархату мали звільнити всі будівлі Києво-Печерської лаври та передати майно державі.

Проте сьогодні віряни МП знову зібралися у лаврі. Група прихильників Московського патріархату навіть влаштувала гучну суперечку (відео).

Один із монахів УПЦ МП заявив журналістам, що "виїжджати не буде, бо прийшов сюди вмерти". Інший, коментуючи події 2014 року, заявив, що "Донбас повстав", а "першими стріляли українці".

Оценка материала:

5.00 / 3
Архімандрит Києво-Печерської лаври УПЦ МП першим перейшов до ПЦУ: чому це важливо 5.00 5 3
Політика / Україна
29.03.2023 3862
Еще материалы раздела «Україна»