<
НОВИНИ ДНЯ: Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
31.03.2023 417

Лубінець розповів, як в РФ намагаються "зросійщити" українських дітей

Викрадених в Україні дітей Росія намагається умисно "зросійщити", розповідаючи їм про "штучну країну" та "нацистів". Для російських сімей, які забирають до себе на "виховання" неповнолітніх, це лише питання грошей.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

За словами Лубінця, після вивезення до Росії дітей в них забирають документи українського зразка, свідоцтво про народження й видають вже російські документи. Після цього забороняють говорити українською та називати себе українцями.

"Починають масово розповідати, що "такої держави як Україна не існує, це штучно створена держава, такого етносу як український не існує. Ви завжди були росіянами, ваша рідна мова - російська. Радійте, що зараз ви на території Росії, вчіть мову, вважайте себе патріотами, записуйтесь в "юнармію" і готуйтесь до того, що будете воювати з нацистами, які ще десь там живуть на території України, але ми повинні їх знищити і всю територію приєднати до РФ", - розповів уповноважений з прав людини.

Також Лубінець пригадав випадок з хлопчиком Сергієм, якого особисто вивозила уповноважена РФ з прав людини Львова-Бєлова. Неповнолітнього, як й багатьох інших дітей, також використовували для пропаганди у сюжетах на російському телебаченні.

Після повернення додому Сергій розповів, що його затримали біля Маріуполя й перевезли в Донецьк. Після "переїзду" до Москви відбувся процес "усиновлення". Його забрала "сім'я", яка вже мала чотирьох дітей й не мала нормальних умов для проживання.

"У нього ніхто не запитував чи, можливо, йому щось потрібно або чи хоче їсти. Його ігнорували. Йому показували, що його ніхто тут не чекав", - додав Лубінець.

Для російських "сімей" забрати українську дитину - питання грошей. Що далі буде з неповнолітнім - їх взагалі не цікавить.

На жаль, батьки Сергія загинули, однак українця вдалось повернути додому після прохання його старшої сестри.

Нагадаємо РБК-Україна писало про те, що 17 березня, Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна, оскільки він винний у депортації українців.

Оценка материала:

5.00 / 1
Лубінець розповів, як в РФ намагаються "зросійщити" українських дітей 5.00 5 1
Політика / Україна
31.03.2023 417
Еще материалы раздела «Україна»