<
НОВИНИ ДНЯ: Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
Політика
Світ
31.03.2023 367

В Росії бояться, що Україна допоможе білоруським націоналістам повалити режим Лукашенка

Білоруські націоналістичні формування все частіше говорять про бажання повалити режим Олександра Лукашенка. В Росії занепокоєні тим, що Україна може допомогти їм.

Про це заявив заступник глави МЗС Росії Михайло Галузін, пише РБК-Україна з посиланням на російське "РБК".

"Лідери і командири цих "головорізів-найманців" (білоруських націоналістів, - ред.) відкрито говорять, що в майбутньому планують застосувати свій бойовий досвід для силового повалення чинного білоруського "керівництва" (режиму Лукашенка, - ред.)", - сказав він.

Також Галузін заявив, що розміщення на території Білорусі спільного з Росією угруповання військ, є нібито "потужним стримувальним фактором" для України, через що ЗСУ утримують частину своїх воїнів на цьому напрямку.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що член Комітету ВР з питань нацоборони Федор Веніславський пояснив, чи посилюватимуть мобілізацію в Україні, через розміщення "ядерки" у Білорусі.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Росії бояться, що Україна допоможе білоруським націоналістам повалити режим Лукашенка 5.00 5 1
Політика / Світ
31.03.2023 367
Еще материалы раздела «Світ»