НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
31.03.2023 374

Цинічно пожалілися на "дискримінацію": у Росії влаштували істерику через антивоєнні вимоги МОК

Міністр спорту країни-агресорки нагадав улюблену пропагандистську мантру про "спорт внє палітікі".

f0623319959c9248551401bac7ba0e9e_31.03.23

У РФ відреагували на скандальне рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК) дозволити російським і білоруським спортсменам повернутися на міжнародну арену. Пише ТСН. 

28 березня МОК рекомендував міжнародним спортивним федераціям допустити атлетів з Росії та Білорусі до змагань у нейтральному статусі з низкою обмежень. Росіянам і білорусам заборонено виступати в командних видах спорту, також вони не повинні підтримувати війну та мати контракти з арміями держав-агресорок.

Однак навіть такі поступки викликали невдоволення у самій Росії. Так, міністр спорту країни-терористки Олєг Матіцин заявив, що рішення МОК є "дискримінаційним" та "антигуманним".

"Рекомендації МОК класифікувати російських спортсменів неправомірні, а окреме рішення щодо командних видів спорту відверто дискримінаційне. Нашим спортсменам пропонують увійти до відчинених дверей, водночас створюючи додаткові перешкоди.

Росія завжди була за "спорт поза політикою". Закликаємо всі міжнародні федерації дотримуватися цього принципу, не руйнувати і без того крихкий сьогодні міжнародний спорт.

Спортсмени завзято тренуються роками, щоб змагатися за справедливими правилами, і в чесній боротьбі стверджувати справжні принципи спорту, об'єднуючи та даруючи радість і гордість мільйонам людей. Це їхня робота, їхнє життя. Антигуманно позбавляти їх цього права", – цинічно заявив Матицін.

Рішення щодо пом'якшення санкцій проти російського спорту МОК ухвалив за підсумками засідання Виконкому організації у швейцарській Лозанні. Водночас президент організації Томас Бах повідомив, що питання участі російських і білоруських спортсменів в Олімпійських іграх 2024 та 2026 років поки що не розглядалося.

Раніше повідомлялося, що 35 країн домовилися вимагати від МОК відсторонення російських і білоруських спортсменів від Олімпійських ігор-2024 в Парижі.

Нагадаємо, Україна може бойкотувати Олімпіаду-2024, якщо до змагань допустять спортсменів з Росії та Білорусі. Своєю чергою, зірки українського спорту Ярослава Магучіх, Олег Верняєв та Михайло Романчук виступили проти можливого бойкоту нашою країною Ігор у Парижі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Цинічно пожалілися на "дискримінацію": у Росії влаштували істерику через антивоєнні вимоги МОК 5.00 5 2
Життя та Стиль / Спорт
31.03.2023 374
Еще материалы раздела «Спорт»