НОВИНИ ДНЯ: Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причинувсі новини дня
Політика
Україна
31.03.2023 560

В Україні хочуть внести зміни до процесу мобілізації та видавання повісток: що відомо

Наразі в оборонному парламентському комітеті триває робота.

2cb5219b6b6988fc4c3da6a3a337cd04_31.03.23

В Україні планують вдосконалити процедури проведення мобілізаційних заходів. Над цим працюють у Комітеті ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Пише ТСН. 

Про це розповів "Укрінформу" член комітету, представник президента в парламенті Федір Веніславський.

"За результатами засідання оборонного комітету, де були всі керівники найвищого рівня, які відповідають за мобілізаційні заходи, з‘ясували, чому виникають такі неправильні ситуації. Наприклад, коли військовослужбовець був одразу направлений до зони бойових дій після призову на службу. Ці питання ми взяли на контроль. Такого точно більше не буде. Винні будуть притягнені до відповідальності", - наголосив представник оборонного комітету.

За його словами, наразі в парламентському комітеті триває робота над удосконаленням процедури проведення мобілізаційних заходів. Зокрема, законодавчі зміни будуть сприяти врегулюванню питання видавання повісток військовозобов‘язаним ВПО, які наразі вимушено проживають не за місцем постійної реєстрації.

Нагадаємо, воєнний стан та загальна мобілізація подовжені в Україні до 19 травня 2023 року. Військові та поліція виписують повістки на вулиці чоловікам від 18 до 60 років.

Президент Володимир Зеленський доручив військовому керівництву  творити резерви особового складу. До запасу ЗСУ зараховуються резервісти за умови, якщо вони придатні за станом здоров'я до проходження військової служби в мирний чи воєнний час та не досягли межі перебування в запасі.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні хочуть внести зміни до процесу мобілізації та видавання повісток: що відомо 5.00 5 2
Політика / Україна
31.03.2023 560
Еще материалы раздела «Україна»